March 21, 2020

February 26, 2019

February 23, 2019

March 20, 2018

February 12, 2018

February 2, 2018

January 19, 2018

Please reload

Recente berichten

Lift je Leven!

March 21, 2020

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

De Proces driehoek

January 19, 2018

Inhoud, processen en onderlinge relaties. Als u aan de vergadertafel zit of ergens staat te praten let dan eens op. Let dan eens op waaronder je het gesprek kan plaatsen. Gaat het nu vooral over de inhoud van werkzaamheden, over de processen of over de onderlinge relaties. Als je iemand hoort zeggen:' ik heb het zelf maar gedaan anders weet ik het wel, dan duurt en duurt het maar en nu is het geregeld.' Een voorbeeld waar alle drie de elementen, inhoud proces en onderlinge relaties voorbij komen. Dit komt in de praktijk vaak voor. En was het maar zo eenvoudig dat zo'n voorbeeld op zichzelf zou staan. Hele afdelingen leven zo. Met een soort sub-organisatie, om zaken voor elkaar te krijgen. En door de waan van de dag, de weerbarstigheid van de praktijk, de KPI's, de doelstellingen en de deadlines hollen we maar door. Op zich begrijpelijk want         afspraak = afspraak nietwaar? Dus geen tijd te verliezen. Toch is het goed om regelmatig met elkaar te praten over de proces driehoek. Waar hebben we het over? De inhoud, processen of de onderlinge relaties. Doe het vooral staand of lopend. Tien minuten per week is al een mooi begin. Hebben we die nog ergens in ons drukke schema. 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square