• Derk de Kloet

Revolutie der Muziek Instrumenten


In veel huizen in Nederland staan, meestal ver weg opgeborgen, muziek instrumenten die eenzaam maar trouw afwachten op wat misschien nooit meer komen gaat. Ooit opgeborgen na een periode van gebruik. Daarna niet meer aangeraakt alsof de tijd is stilgezet. En het instrument maar wachten op een nieuwe sessie. Het feest van trillingen en gevoel. Het kan zomaar weer gebeuren, het lijkt een kwestie van doen. Of.... nee het kan toch niet waar zijn dat de laatste noot gespeeld is?

William Shakespeare over muziek: Als muziek het voedsel der liefde is, speel dan verder.

Er is een grote groep mensen die muziek-liefhebber zijn maar nooit een muziekinstrument hebben bespeeld. Natuurlijk zijn er veel mensen die wel wat les hebben gehad en er goed aan doen om weer eens wat te spelen. Maar er is ook een grote groep die ik graag wil benoemen en wil aanspreken. De wel kunners maar niet doeners.

Henry Miller over muziek: Muziek is de blikopener van je ziel.

Denk eens mee: Is het niet vreemd dat als u een instrument kan bespelen dat u daar dan niks meer mee doet? Misschien is het tijd om uw instrument weer eens vast te pakken. Omarm het, zet het tegen uw kin, voel het mondstuk, bevochtig het rietje maar weer eens, stem de snaren, voel de kleppen, laat de ventielen weer bewegen. Geef een slag, strijk, glij, trek, druk in, blaas! Voel de relatie en laat uw instrument u ontwaken en wakker uw talent aan. Speel alleen, speel samen, sluit u aan bij mensen die muziek maken. Op welk niveau dan ook! Doe mee.

Zoek een orkest, een gezelschap, bezoek eens een 'jam Sessie'.

Hoe dan ook, als u kan spelen......... Speel!

Plato over muziek: Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.

#Mindset #Doel #Samenwerking #Muziek #Orkest

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven