• Derk de Kloet

Bewust Talent


De ontwikkel zones Zelfregie, Instelling en Leefstijl! Hoe bewust bent u hiervan?

Mijn ervaring is dat als je binnen een bijeenkomst de bovenstaande afbeelding behandelt er een interessant gesprek ontstaat. Het spreekt tot de verbeelding en mensen kunnen met elkaar onderzoeken wat er beter kan. Het zijn misschien hele persoonlijke punten van aandacht maar ook punten die een team kunnen inspireren om te verbeteren. Het gaat hier om basisbegrippen die ook terug te vinden zijn binnen het werk van onder anderen Carol Dweck over mindset en het werk van Daniel Coleman over emotionele intelligentie.

Zet een begrip of meerdere begrippen centraal. Je kijkt naar wat er goed gaat en waar aandachtspunten zitten. Benoem vooral het goede en werk verder uit wat er gedaan kan worden om te verbeteren. Zijn er begrippen die relevant zijn maar er niet bij staan? Geen probleem, zet ze er gewoon bij. Ieder woord vertegenwoordigt een bouwsteen om met aandacht te werken aan persoonlijke vitaliteit en een effectieve samenwerking. En we weten wat dat kan opleveren nietwaar!? Ga er gerust eens mee aan de gang.

#Talent #Doel #Stress #Conflicten #Samenwerking #Mindset #Emotioneleintelligentie

41 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven