• Derk de Kloet

De Proces driehoek


Inhoud, processen en onderlinge relaties. Als u aan de vergadertafel zit of ergens staat te praten let dan eens op. Let dan eens op waaronder je het gesprek kan plaatsen. Gaat het nu vooral over de inhoud van werkzaamheden, over de processen of over de onderlinge relaties. Als je iemand hoort zeggen:' ik heb het zelf maar gedaan anders weet ik het wel, dan duurt en duurt het maar en nu is het geregeld.' Een voorbeeld waar alle drie de elementen, inhoud proces en onderlinge relaties voorbij komen. Dit komt in de praktijk vaak voor. En was het maar zo eenvoudig dat zo'n voorbeeld op zichzelf zou staan. Hele afdelingen leven zo. Met een soort sub-organisatie, om zaken voor elkaar te krijgen. En door de waan van de dag, de weerbarstigheid van de praktijk, de KPI's, de doelstellingen en de deadlines hollen we maar door. Op zich begrijpelijk want afspraak = afspraak nietwaar? Dus geen tijd te verliezen. Toch is het goed om regelmatig met elkaar te praten over de proces driehoek. Waar hebben we het over? De inhoud, processen of de onderlinge relaties. Doe het vooral staand of lopend. Tien minuten per week is al een mooi begin. Hebben we die nog ergens in ons drukke schema.

#Samenwerking #Conflicten #Stress

38 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven